אחד מתפקידיו המרכזיים של ארגון העיתונאים הוא שמירה על חופש העיתונות. לאורך השנים הארגון מנהל מאבקים למען הגנה על עיתונאיות ועיתונאים בעת מילוי תפקידם, בעוד הם מותקפים ע"י כוחות הביטחון, המון מוסת או בעלי שררה. ללא ביטחון אישי והכרה ציבורית רחבה בערך העבודה העיתונאית ושמירתה על הדמוקרטיה הישראלית, לא יוכלו עיתונאים ועיתונאיות למלא כהלכה את תפקידם. לאור המתקפות הגוברות כנגד ציבור העיתונאים, הקמנו את הכלי הזה, שמטרתו לעקוב מקרוב אחר תקיפות כנגדם/ן ולשקף באופן מלא את המציאות בה פועלים עיתונאים ועיתונאיות בישראל. 
עיתונאי/ת אשר הותקף/ה באופן פיזי או ברשתות החברתיות בעת מילוי תפקידו/ה, מוזמן/ת לדווח בכפתור "דווחו לנו".
 גברים
 נשים

היכן ומתי ארעו התקיפות כנגד עיתונאים/ות?

במפה מוצגים כל מקרי התקיפה שהתקיימו מאז תחילת שנת 2020
מבט על
בעקבות קידומם של קבוצת חוקים המכונים רפורמה משפטית או מהפכה משפטית (בהתאם לאוריינטציה פוליטית) ע"י ממשלתו הנוכחית של בנימין נתניהו, קמה מחאה חסרת תקדים של ציבור גדול הישראל, החל מחודש דצמבר. התגברות המחאה, אשר החלה בהפגנות שקטות במוצאי כל שבת, הובילה להפגנות סוערות, חסימות כבישים ופעילות שיבוש במסגרתה מופעלים אמצעים לפיזור הפגנות על ידי כוחות המשטרה. עיתונאים אשר ממלאים את תפקידם ומסקרים את האירועים, נקלעים לעתים לקו האש ונפגעים מכוחות המשטרה או מקהל עוין באזורי החיכוך.
אירוע החודש
המחאות רבות המשתתפים אשר פרצו ברחבי הארץ כתוצאה מהמהפכה המשטרית של ממשלת נתניהו, מתאפיינות בהפגנות שקטות ורבות משתתפים במוצאי שבת, בישלוב עם החרפה במחאה בדמות "ימי שיבוש" בהם מתקיימות מחאות ופעילויות גרילה שמטרתן לשבש את סדר היום ולהעלות מודעות לסכנה בהפיכה המשטרית.
כתב חדשות 13 רוני שצ׳וצ׳ינסקי, סיקר את אירוע יום השיבוש באזור צומת עזריאלי, כאשר בעת ראיון עם צעירה נזרק לעברו ללא אזהרה מוקדמת רימון הלם אשר הוביל להתמוטטות שלו במקום ואיבוד הכרה רגעי. שצ׳וצ׳ינסקי טופל במקום ודיווח כי התאושש אחרי זמן מה.
כל מקרי התקיפה
השתמשו במסננים על מנת למיין את מקרי התקיפה
 

#עיתונאים_תחת_מתקפה בטוויטר