אחד מתפקידיו המרכזיים של ארגון העיתונאים הוא שמירה על חופש העיתונות. לאורך השנים הארגון מנהל מאבקים למען הגנה על עיתונאיות ועיתונאים בעת מילוי תפקידם, בעוד הם מותקפים ע"י כוחות הביטחון, המון מוסת או בעלי שררה. ללא ביטחון אישי והכרה ציבורית רחבה בערך העבודה העיתונאית ושמירתה על הדמוקרטיה הישראלית, לא יוכלו עיתונאים ועיתונאיות למלא כהלכה את תפקידם. לאור המתקפות הגוברות כנגד ציבור העיתונאים, הקמנו את הכלי הזה, שמטרתו לעקוב מקרוב אחר תקיפות כנגדם/ן ולשקף באופן מלא את המציאות בה פועלים עיתונאים ועיתונאיות בישראל.
עיתונאי/ת אשר הותקף/ה באופן פיזי או ברשתות החברתיות בעת מילוי תפקידו/ה, מוזמן/ת לדווח בכפתור "דווחו לנו".
היכן ומתי ארעו התקיפות כנגד עיתונאים/ות?
במפה מוצגים כל מקרי התקיפה שהתקיימו מאז תחילת שנת 2020
מבט על
המחאות רבות המשתתפים אשר פרצו ברחבי הארץ כתוצאה מהמהפכה המשטרית (או ה"רפורמה") של ממשלת נתניהו במהלכה קודמו קבוצת חוקים המשנים את אופיו של המשטר בישראל, החלו בחודש דצמבר. בתחילה התקיימו הפגנות שקטות ורבות משתתפים במוצאי שבת, בשילוב עם החרפת המחאה בדמות "ימי שיבוש" בהם מתקיימות מחאות ופעילויות גרילה שמטרתן לשבש את סדר היום ולהעלות מודעות לסכנה בהפיכה המשטרית.
עם התקדמות החקיקה בכנסת, גבר המתח ברחובות ואירועי המחאה החלו להתפשט על פני ימי השבוע, כך שנוצרים מוקדי חיכוך בין מפגינים לכוחות הביטחון ובין מפגינים תומכי המהפכה למתנגדיה. עיתונאים רבים מסקרים את האירועים בשטח ונקלעים לרוב למקרים של שידור מתוך קבל המפגינים משני הצדדים ובשל כך לעתים חווים מתקפות, קללות ואלימות בהתאם לזהות גוף השידור לו הם משתייכים.
אירוע החודש
השינוי בקו המערכתי של חדשות 13, אשר התחדד לאחר עזיבתם של איילה חסון ושרון גל, התאפיין בביקורת חריפה נגד המהפכה המשטרית ובהשלכות החמורות של ההפיכה על מצב הכלכלה הישראלית. בתגובה, החלו פוליטיקאים מהימין וקבוצות ווטסאפ של תומכי ימין, להסית כנגד חברת חדשת 13 ועיתונאיה. סיטואציה שגרתית ביותר בה כתבת עולה לשידור באמצע היום בתל אביב, הפכה לתקיפה אלימה כאשר עובר אורח תקף את הכתבה טליה כהן והצלם איוון אלכסייב באמצעות גז פלפל, ללא סיבה.
כל מקרי התקיפה
השתמשו במסננים על מנת למיין את מקרי התקיפה